detector.media
11.01.2019 16:03
У Криму суд залишив блогера Мемедемінова у СІЗО
У Криму суд залишив блогера Мемедемінова у СІЗО
Підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму відхилив апеляційну скаргу адвоката кримськотатарського громадського журналіста й блогера Нарімана Мемедемінова на подовження йому запобіжного захисту у вигляді тримання в слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на адвоката блогера Едема Семедляєва.

Адвокат уточнив, що суд розглянув апеляцію на рішення відконтрольного Росії Київського районного суду Сімферополя тримісячної давнини – від 11 жовтня 2018 року – подовжити арешт активісту на два місяці. При цьому, як зазначає видання, Мемедемінову вже подовжили арешт на черговий термін – до 18 лютого 2019 року.

 «Цей розгляд можна було вже не проводити, вже відбулося чергове подовження його арешту. Тому, якби Верховний суд скасував жовтневу постанову Київського райсуду, усі наступні подовження стали б незаконними. Звісно, суд відмовив у нашій апеляційній скарзі», – пояснив Семедляєв.

Адвокат також звернув увагу суду на те, що в захисту є тільки три дні для подачі апеляції, а розгляд не проводився більше трох місяців. Семедляєв клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, сторона обвинувачення висловилася проти.

Нагадаємо, вранці 22 березня 2018 року громадського журналіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

14 травня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Мемедемінова відвезли на психіатричну експертизу.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Захист кримськотатарського блогера Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY