detector.media
10.01.2019 20:10
Домашній арешт Муравицькому продовжено до 10 березня; від блогера відмовились два адвокати
Домашній арешт Муравицькому продовжено до 10 березня; від блогера відмовились два адвокати
У блогера Василя Муравицького, якого підозрюють у держзраді та судять у Житомирі, замість трьох адвокатів залишилась одна захисниця. 10 січня суд вкотре продовжив йому цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Так, адвокати Андрій Доманський та Руслан Берещенко заявили, що розірвали з Муравицьким угоди про надання йому захисту. Відтепер його захищає лише Світлана Новицька. На минулому засіданні вона замінила адвоката Андрія Гожого.

На засіданні 10 січня розгляд справи блогера не відбувся, оскільки один із членів колегії суддів - Валерій Аксьонов - офіційно перебуває на лікарняному і прийшов на засідання тільки щоб обрати Муравицькому міру запобіжного заходу.

Прокурор Вадим Левченко наполягав на взятті блогера під варту без права внесення застави. Натомість його адвокат наполягала на скасуванні запобіжного заходу взагалі. При цьому захисниця звинуватила прокурора у затягуванні судового процесу.

Заслухавши клопотання обох сторін, Корольовський районний суд Житомира продовжив Муравицькому цілодобовий домашній арешт до 10 березня.

Наступне засідання заплановане на 25 лютого, а також визначені дві додаткові дати – 5 або 22 березня.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста.

Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

25 серпня 2017 базована у Нью-Йорку міжнародна організація Комітет захисту журналістів закликала українську владу негайно звільнити журналіста-фрілансера Василя Муравицького і зняти з нього всі обвинувачення.

У вересні 2017-го справу було передано до суду.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY