detector.media
10.01.2019 20:00
В ОБСЄ знову закликали звільнити Сущенка
В ОБСЄ знову закликали звільнити Сущенка
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір укотре закликав Росію звільнити незаконно ув’язненого українського журналіста Романа Сущенка.

Про це він заявив у коментарі «Укрінформу».

«Я виступаю із закликом звільнити пана Романа Сущенка, як я це робив багато разів і в минулому році. Я продовжуватиму слідкувати за цією ситуацією. Це питання я неодноразово порушував під час зустрічей з представниками російської влади, як і питання Миколи Семени, утримуваного в Криму, та інших журналістів», - сказав Дезір.

Він нагадав, що країни-члени Організації взяли на себе зобов’язання сприяти вільному поширенню інформації та роботі журналістів, «навіть за умов, якщо є конфлікт».

«Дуже важливо забезпечувати цю свободу інформації та уникати, щоб журналісти були відповідальні за ситуації, які є політичними», - додав представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

29 грудня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що Сущенка помістили у карцер. У Росії відповіли, що журналіста помістили в «безпечне місце», а не в карцер.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY