detector.media
10.01.2019 19:19
Роскомнагляд звинувачує BBC у трансляції ідеології терористів
Роскомнагляд звинувачує BBC у трансляції ідеології терористів
Також з 14 по 31 січня 2019 року ТОВ «Брітіш телевіжн» у РФ перевірятимуть на дотримання ліцензійних і обов'язкових вимог у сфері телерадіомовлення.

Про це повідомляє прес-служба Роскомнагляду.

«На даний момент виявлено матеріали, які транслюють ідеологічні установки міжнародних терористичних організацій (цитати терориста Аль-Багдаді). Проводиться експертиза на предмет відповідності даних матеріалів нормам російського антіекстремістского законодавства», - йдеться в повідомленні.

Крім того, 9 січня наглядове відомство направило запит в ТОВ «Брітіш телевіжн», до якого відноситься телеканал BBC World News, з проханням надати документи, що підтверджують дотримання закону в частині обмеження контролю російських ЗМІ з боку іноземців і зарубіжних організацій.

Раніше у Великобританії місцевий регулятор Ofcom дійшов висновку, що російський телеканал RT порушив правила мовлення. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, у свою чергу, сказав, що у російської влади «неодноразово з'являлися питання» до матеріалів BBC про події в Росії і Сирії.

Крім того, як відомо, наприкінці грудня анонім опублікував в мережі список журналістів BBC, які працюють в Росії. Це сталося після того, як газета The Times оприлюднила дані співробітників едінбурзького бюро російського агентства Sputnik. Пізніше в BBC розповіли, що частина опублікованих даних про їх співробітників була розміщена у відкритому доступі, але знаходилася в розпорядженні російської влади.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY