detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
10.01.2019 14:42
Прямий канал і 5 канал помінялися місцями в мультиплексах «Зеонбуду»
Прямий канал і 5 канал помінялися місцями в мультиплексах «Зеонбуду»
10 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила Прямому і 5-му каналам помінятися місцями в мультиплексах провайдера цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд».

Прямий канал перейшов з мультиплексу МХ-5 у МХ-2, а 5 канал – з МХ-2 у МХ-5. Нацрада задовольнила заяви обох телекомпаній, а також внесла зміни до свого рішення № 2048 від 18 серпня 2011 року «Про затвердження розподілу програм по мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5».

«У нас записано в Плані розвитку в пункті 3.15, що Національна рада за зверненням ліцензіатів переглядає розподіл програм у мультиплексах. Якщо є бажання в компанії змінити мультиплекс – ми можемо це зробити тільки у випадку, якщо є зустрічне бажання в іншої компанії помінятися мультиплексом. Такий приклад маємо сьогодні», – пояснив відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

На запитання першої заступниці голови Нацради Ольги Герасимюк, що це дасть для компаній, представник Прямого каналу сказав: «МХ-2 з точки зору технічних можливостей краще за МХ-5. Але для другої компанії гірше не буде».

Член Нацради Олег Черниш уточнив, що означає «краще», адже компанія «Зеонбуд» запевняє, що всі чотири мультиплекси мають рівнозначне покриття. «Ми маємо гарячу лінію з приводу прийому сигналу МХ-5 – за нашими даними, він гірше працює за МХ-2», – відповів представник Прямого.

Представник 5-го каналу повідомив: «До нас звернулися з пропозицією з Прямого. Для нас не принципово, який мультиплекс. Ми погодилися».

Усі члени Нацради підтримали обмін у мультиплексах.

Зазначимо, що в мультиплексі МХ-5 половина місць (чотири з восьми) призначені для загальнонаціональних мовників, половина – для регіональних.

Новий розподіл загальнонаціональних каналів у мультиплексах «Зеонбуду» такий:

МХ-1:

МХ-2:

МХ-3:

МХ-5:

Нагадаємо, що 5 канал належить Президенту України Петрові Порошенку. Прямий канал офіційно належить політику і бізнесмену Володимиру Макеєнку, але канал пов’язують з оточенням Петра Порошенка. Інформаційна політика Прямого, за даними моніторингів «Детектора медіа», є пропрезидентською.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY