detector.media
09.01.2019 13:13
РЕКЛАМА. Як вибрати страхову компанію: 4 поради
Якщо плануєте застрахувати життя або майно, не поспішайте звертатися до першого-ліпшого страховика. Витратьте трохи часу на перевірку компанії, щоб заощадити гроші й уберегти себе від шахраїв.

Порада 1. Ознайомтеся із чорним списком страховиків

Перш ніж замовляти поліс, пошукайте компанію в чорному списку Нацкомфінпослуг. Можливо, страховик позбавлений ліцензії та виключений з Держреєстру, але продовжує незаконно укладати договори. Щороку в перелік потрапляє понад 10 учасників страхового ринку (в 2016-му — 46 компаній, в 2017 — 22), серед яких є великі організації. Якщо вас цікавить страхування ОСАЦВ, шукайте ліцензовані компанії на сайті МТСБУ.

Порада 2. Ознайомтеся з офіційним сайтом

Звертайте увагу на спектр послуг (чим ширше, тим менше ризик банкрутства) та детальний опис програм. Додатковий плюс на користь страховика — наявність калькулятора та можливість здійснювати страхування онлайн. Відвідайте сторінку «Про компанію», щоб отримати відомості про кількість клієнтів, види ліцензій, членство в професійних спілках.

Порада 3. Шукайте інформацію про фінансову стійкість

Надійні страховики не приховують свого фінансового становища, тому розміщують звіти про прибуток безпосередньо на офіційних сайтах. Якщо такої інформації немає — пошукайте статистику страхового ринку України (на основі звітів СК для Національної комісії) на профільних аналітичних порталах. Звертайте увагу на дані про страхові виплати: їх розмір не повинен перевищувати суму зборів.

Порада 4. Читайте договір

Вивчіть договір, загострюючи увагу на переліку страхових випадків і винятків. Подивіться, наскільки детально й зрозуміло викладені умови. Якщо після ознайомлення залишаються питання — варто зателефонувати фахівцю.

Матеріал опубліковано на правах реклами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY