detector.media
08.01.2019 17:11
Співдоповідачі ПАРЄ стурбовані новими звинуваченнями проти ув’язненого азербайджанського блогера Гусейнова
Співдоповідачі ПАРЄ стурбовані новими звинуваченнями проти ув’язненого азербайджанського блогера Гусейнова
Співдоповідачі ПАРЄ закликали владу Азербайджану переглянути справу Мехмана Гусейнова як пріоритетну.

Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з моніторингу Азербайджану сер Роджер Гейл (Велика Британія) та Штефан Шеннах (Австрія) висловили глибоку стурбованість з приводу нових звинувачень проти азербайджанського блогера і голови Інституту свободи та безпеки репортерів (IRFS) Мехмана Гусейнова, який відбуває останні два місяці свого дворічного ув’язнення.

Про це повідомляє сайт Інституту свободи та безпеки репортерів (IRFS).

«На жаль, є обґрунтовані підстави вважати, що ці нові звинувачення є політично вмотивованими та чітко спрямовані на те, щоби примусити мовчати відомого правозахисника, якого ми вважаємо політичним в’язнем. До того ж ми стривожені тим фактом, що Мехман Гусейнов розпочав голодування, яке є єдиним доступним для нього засобом протестувати проти стану, в якому він перебуває», – йдеться в заяві співдоповідачів.

Нагадаємо, Мехман Гусейнов перебуває в ув’язненні з березня 2017 року за звинуваченням у наклепі після того, як він опублікував серію матеріалів, що викривають випадки ймовірної корупції та тортур з боку азербайджанських чиновників. 26 грудня 2018 року його звинуватили у «спротиві представнику влади із застосуванням насильства, небезпечного для його здоров’я та життя», що може призвести до його подальшого тюремного ув’язнення на строк до семи років.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY