detector.media
08.01.2019 12:16
Журналісти газети «33 канал» заявляють про перешкоджання з боку охоронців храму УПЦ МП
Журналісти газети «33 канал» заявляють про перешкоджання з боку охоронців храму УПЦ МП
Журналісти газети «33 канал» заявляють про напад з боку охоронців Храму Стрітення Господнього у місті Вінниці.

Про це йдеться на сайті видання.

4 січня журналісти намагалися потрапити на координаційну раду трьох архиєреїв Української православної церкви (Московського патріархату) - Тульчинського і Брацлавського Іонафана, Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта та Вінницького і Барського Варсонофія.

«Їх не лише не допустили до храму, а й, взагалі, перешкоджали, вимагаючи припинити фото та відеозйомку, і брутально виштовхували, намагаючись пошкодити дорогу професійну фототехніку. Вимагаємо від правоохоронних органів негайно вжити заходів до охоронців вказаного храму, що вдалися до незаконних дій», - йдеться у повідомленні видання.

Журналіст видання Ірина Зонова уточнює, що охоронець  штовхав фотокореспондента Сергія Хіміча: «Намагався  вирвати з рук і пошкодити дорогу фото- та відеоапаратуру. Біля нього стіною стали ще кілька людей, перегородили дорогу до храму, кричали: “Вас не запрошували, ідіть геть».

Суперечка між фотокореспондентом та охоронцем зафіксована на відео:

Журналісти викликали поліцію. Після приїзду правоохоронців, як пише видання,  до них вийшов клірик Стрітенського храму ієрей Олександр Тригуба і повідомив, що результати зустрічі координаційної ради будуть розголошені на прес-концеренції, а сам захід не передбачає участі преси.

У Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області «Детектору медіа» повідомили, що, дійсно, 4 січня журналісти видання викликали поліцію після інциденту у храмі. «Коли приїхали представники Вишенського відділення поліції, журналісти написали заяву, що не мають ні до кого претензій і конфлікт врегульований мирним шляхом, тілесних пошкоджень їм не завдано, техніка не постраждала», - розказала Анна Олійник, начальник відділу комунікацій обласної поліції.  

Однак після цього журналісти написали заяви про перешкоджання журналістській діяльності. Зараз ці заяви зареєстровані і за ними проводиться перевірка.

Фото з сайту газети «33 канал» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY