detector.media
05.01.2019 10:44
Американський ПЕН-центр закликав звільнити блогера Гусейнова, якому висувають нові звинувачення
Американський ПЕН-центр закликав звільнити блогера Гусейнова, якому висувають нові звинувачення
У березні 2017 року відомого азербайджанського блогера Мехмана Гусейнова засудили до двох років в'язниці за нібито наклеп на поліцію. За два місяці до кінця терміну ув'язнення йому висунули нові звинувачення - в «опорі представнику влади із застосуванням насильства».

Про це йдеться в заяві Американського ПЕН-центру (PEN America).

На думку ПЕН-центру, нові кримінальні звинувачення, висунуті проти засудженого блогера Мехмана Гусейнова за кілька тижнів до його звільнення, - жорстокий крок азербайджанської влади, щоб покарати його за критичну журналістику.

«Ескалація судового переслідування Мехмана Гусейнова всього за кілька місяців до його звільнення - нелюдський крок, що відображає бажання придушити незгодні голоси в Азербайджані», - сказала директорка департаменту PEN America Карін Дойч Карлекар.

Гусейнов - популярний азербайджанський блогер і журналіст, відомий своїми викриттями корупції високопосадовців. Він перебуває у в'язниці з березня 2017 року за нібито наклеп на поліцію.

26 грудня 2018 року йому були пред'явлені нові звинувачення в «опорі представнику влади із застосуванням насильства, небезпечного для його здоров'я і життя», за що він може бути засуджений до семи років позбавлення волі. Звинувачення були висунуті за два місяці до закінчення терміну тюремного ув'язнення блогера і після того, як він публічно звинуватив владу в смерті своєї матері в лікарні в серпні 2018 року.

Незважаючи на нові звинувачення, адвокатам не дозволили відвідати підзахисного у в'язниці. Також блогера перемістили до одиночної камери. B знак протесту проти зростаючого тиску Гусейнов оголосив голодування 27 грудня і, за інформацією PEN America, зараз знаходиться в критичному стані.

«Ми засуджуємо цю нахабну тактику проти Гусейнова, і закликаємо владу зняти ці нові звинувачення і дати йому швидкий доступ до своїх адвокатів і адекватної медичної допомоги», - зазначила Карін Дойч Карлекар.

Зазначимо, що прес-служба пенітенціарної служби Азербайджану в коментарях ЗМІ спростовує інформацію про голодування Гусейнова.

Нагадаємо, PEN America об'єднує письменників і журналістів США. Організація виступає на захист свободи думок у всьому світі. Раніше Американський ПЕН-центр просив президента РФ Путіна звільнити українського режисера Олега Сенцова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY