detector.media
03.01.2019 18:50
У NewsOne заявили, що строк договору з провайдером «Ланет» спливає лише через рік
У NewsOne заявили, що строк договору з провайдером «Ланет» спливає лише через рік
Раніше провайдер «Ланет» повідомив, що з 1 січня 2019 року припиняє трансляцію каналів NewsOne та «Наш», пояснюючи це закінченням строку дії договорів на право ретрансляції, а також випадками порушень законодавства з боку телеканалів.

Про те, що строк дії договору з провайдером нібито спливає тільки через рік, повідомляється на сайті NewsOne.

«Договір між "Ланет" і "Новини 24 години" закінчується тільки через рік - 31 грудня 2019 року. Подібним рішенням провайдер порушив не тільки пункти укладеної між сторонами угоди, але ще і частину 1 статті 638 та частину 1 статті 651 Цивільного кодексу України, а також закон України "Про телебачення і радіомовлення"», - йдеться в повідомленні.

На каналі також заявили, що просять Нацраду з питань телерадіомовлення провести перевірку провайдера і застосувати до нього санкції.

Нагадаємо, раніше провайдер «Ланет» повідомив, що з 1 січня 2019 року припинить трансляцію каналів NewsOne та «Наш». 

У провайдера нагадали, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нещодавно призначала позапланову перевірку щодо зміни структури власності телеканалу NewsOne, неодноразово оголошувала йому попередження за недотримання правил мовлення у дні пам'яті, а у серпні 2018 року винесла санкцію у вигляді попередження через порушення вимог Закону України «Про телебачення і радіомовлення», який забороняє транслювати передачі, виготовлені за період незалежності України, що містять популяризацію чи пропаганду «органів держави-агресора».

Крім того, Незалежна медійна рада дійшла висновку, що низка передач в ефірі телеканалу NewsOne протягом серпня — жовтня 2018 року транслювала мову ворожнечі та вислови, що виправдовували державу-агресора, а також порушувала журналістські стандарти.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY