detector.media
03.01.2019 18:04
Костинський прогнозує появу «компрометуючих матеріалів» про членів Нацради
Костинський прогнозує появу «компрометуючих матеріалів» про членів Нацради
Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що один з українських телеканалів замовив певному українському інформаційному агентству низку провокацій та збір інформації про членів Національної ради та їхні родини.

Про це пан Костинський написав у Фейсбук, не вказуючи назв телеканалу та агентства. «Детектору медіа» він сказав, що поки утримується від коментарів, а більше інформації пообіцяв оприлюднити пізніше.

У Фейсбуку він уточнив, що «ця команда, до речі, раніше співпрацювала з Віктором Януковичем та Віталієм Захарченком».

«На підставі зібраної інформації телеканалом-замовником будуть створені і оприлюднені сюжети з “компрометуючими матеріалами”, – написав він. – Метою замовлення є примус членів Національної ради відмовитися від моніторингу телерадіоінформаційного простору на предмет розпалювання ворожнечі, заперечення територіальної цілісності України і поширення фейків під час поточного передвиборчого процесу виборів Президента України».

За словами пана Костинського, члени Нацради вже зазнавали подібних форм тиску. «Але жодного разу ініціаторам замовних кампаній, які використовували в цій роботі журналістів і підконтрольні медіа, не вдавалося змінити позицію членів Національної ради», заявив він.

Сергій Костинський очікує «найбільш цинічної форми провокацій і фейків, що готуються до оприлюднення».

Він наголосив, що Нацрада продовжить нагляд за дотриманням телерадіоорганізаціями вимог національного законодавства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY