detector.media
03.01.2019 15:27
«Радіо Свобода» має намір звернутися до Верховного суду РФ через штраф у 100 тис. рублів
«Радіо Свобода» має намір звернутися до Верховного суду РФ через штраф у 100 тис. рублів
Медіакорпорація «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» планує звернутися до Верховного суду Росії зі скаргою на штраф у розмірі 100 тис. рублів за позовом міністерства юстиції РФ

Про це йдеться на сайті українського офісу «Радіо Свобода».

Нагадаємо, на корпорацію було накладено штраф у розмірі 100 ти. рублів за нібито невчасне надання міністерству юстиції звітності, яка «випливає з обов'язків неурядової організації, що виконує функції іноземного агента». У серпні 2018 року Тверський суд Москви відхилив апеляційну скаргу «Радіо Свобода» на штраф. У грудні аналогічну скаргу відхилив Московський міський суд.

Виконувачка обов’язків президента корпорація Дейзі Сінделар назвала рішення Московського міського суду «черговою спробою зв'язати нашу компанію, особливо наших журналістів у Росії, по руках і ногах».

Юристи «Радіо Свобода» наполягають на тому, що корпорація не могла подати документи в термін, зазначений міністерством юстиції Росії, до 15 квітня 2018 року, оскільки міністерство, попри неодноразові звернення на його адресу, не підготувало форми звітності і не роз’яснило вчасно точний порядок їхньої подачі і заповнення. Порядок звітності для «іноземних ЗМІ – іноземних агентів» набрав чинності вже після закінчення цього терміну, зауважує «Радіо Свобода».

В опублікований міністерством юстиції список засобів масової інформації, яким присвоєно статус «іноземного агента», внесені «Голос Америки», Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, включаючи її російську службу, російськомовний телеканал «Настоящее время» і ще кілька медіапроектів корпорації, розрахованих переважно на російську і російськомовну аудиторію.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY