detector.media
02.01.2019 19:10
У Судані заблокували доступ до соцмереж через антиурядові акції протесту
У Судані заблокували доступ до соцмереж через антиурядові акції протесту
Влада Судану блокує доступ до популярних соціальних мереж, використовуваних для організації і трансляції антиурядових акцій протесту по всій країні, викликаних економічною кризою.

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Reuters.

Зазначається, що останні два тижні в Судані майже щодня відбуваються акції протесту. Зокрема, протестувальники підпалили будівлі правлячої партії і закликали президента Омара аль-Башира, який прийшов до влади в 1989 році, піти у відставку.

За повідомленням Reuters, у Судані держава жорстко контролює традиційні засоби масової інформації, тому інтернет став ключовим інформаційним «полем битви». Місцеві ЗМІ повідомляють, що у Судані зі 40 мільйонів населення близько 13 мільйонів осіб користуються інтернетом, у понад 28 мільйонів є мобільні телефони.

Користувачі трьох основних операторів зв'язку в країні - Zain, MTN і Sudani - заявили, що доступ до Facebook, Twitter і WhatsApp можливий тільки при використанні VPN.

NetBlocks, неурядова організація з прав людини, заявила, що дані, які вона зібрала, свідчать про «широкий режимі цензури в інтернеті».

«В уряді точилася дискусія про блокування соціальних мереж... врешті-решт було вирішено заблокувати їх», - заявив 21 грудня голова Національної служби розвідки і безпеки Судану Салах Абдалла.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY