detector.media
28.12.2018 11:26
Климпуш-Цинцадзе нагадала про Асєєва, Сущенка, Семену у відповідь на звинувачення міністра закордонних справ Австрії
Климпуш-Цинцадзе нагадала про Асєєва, Сущенка, Семену у відповідь на звинувачення міністра закордонних справ Австрії
Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль звинувачує Україну у обмеженнях свободи слова на підставі заяви австрійського журналіста Крістіана Вершютца. Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Климпуш-Цинцадзе нагадала австрійці про полонених Росією українських журналістів

Нагадаємо, журналіст австрійського суспільного телерадіомовника ORF Крістіан Вершютц, який потрапив до списку «посіпак Кремля» в інтернеті, написав лист уряду Австрії зі скаргою на переслідування журналістів в Україні. Зокрема, у своєму листі журналіст пише про те, що в Україні нібито «діють воєнізовані, ультранаціоналістичні групи, що погрожують журналістам, які висвітлюють з критичної точки зору політику керівництва України і які намагаються бути об’єктивними». Він заявив, що після потрапляння в список «посіпак Кремля» боїться за своє життя, закликав до видалення цього запису та в цілому до припинення «чіплянь» до нього з боку України.

На лист журналіста відреагувала міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. У своїй заяві вона каже про неприпустимість «збільшення кількості обмежень свободи слова в Україні» та закликає покарати винних у цьому. «З великою стурбованістю зазначаю умови, яким піддаються українські та міжнародні ЗМІ в країні. Застосування сили та загрозі щодо журналістів мають бути покарані», – йдеться в її заяві.

Пані Кнайсель також вважає відмову в акредитації австрійському журналістові для роботи на Донбасі «необґрунтованою» і такою, що «призводить до однобокого висвітлення подій на сході України».

Нагадаємо, що СБУ відмовила Крістіану Вершюцу в акредитації через його проросійську позицію.

У заяві зазначено, що міністр звертатиметься до міністра закордонних справ України.

На заяву австрійки відреагувала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Клипмуш-Цинцадзе. У відповідь на звинувачення міністра вона нзгадала про українських журналістів, які наразі перебувають у полоні або в’язницях РФ.

«Станіслав Асєєв, Роман Сущенко, Микола Семена, Олег Галаган… Це лише невеликий список українських журналістів, які (у своїй більшості до сих пір) знаходяться у в’язницях Росії. Хоч раз пані міністр щось сказала на їх захист?» – йдеться у заяві пані Цинцадзе.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY