detector.media
26.12.2018 18:44
Мінкульт повідомив, що 6 із 7 його власних ЗМІ не реформувалися через «бездіяльність трудових колективів»
Мінкульт повідомив, що 6 із 7 його власних ЗМІ не реформувалися через «бездіяльність трудових колективів»
Термін реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації спливає 31 грудня 2018 року. Виданням до того часу треба перереєструватися та вивести з числа засновників державні та комунальні підприємства, інакше вони втратять реєстрацію.

У сфері управління Мінкультури перебуває ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» до складу якого входило 7 періодичних видань, співзасновником яких є Мінкульт: газети «Культура і життя», «Кримська світлиця» та журнали «Українська культура», «Музика», «Український театр», «Театрально-концертний Київ», «Пам’ятки України». На сьогодні завершено реформування лише журналу «Пам’ятки України». Про це повідомляється на сайті Міністерства культури.

При цьому у відомстві наголошують, що їхньої провини в тому, що шість друкованих ЗМІ з січня 2019 року можуть втратити реєстрацію, немає.

Як зазначають у міністерстві, ще в березні 2016 колектив ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» првів збори та уповноважив гендиректора вести переговори та укладати угоди. У січні 2017 року відбулися повторні збори трудових колективів редакцій, оскільки перереєстрація видань на той момент не розпочалась, а в лютому гендиректора ДП було призначено особою, яка здійснюватиме представництво редакцій у реєстраційних органах.

«Для завершення процесу реформування трудових колективи редакцій на виконання власних рішень мають утворити юридичні особи, з якими Мінкультури укладе договори про правонаступництво. Міністерство не має важелів змусити трудові колективи ЗМІ виконати власні рішення, а численні звернення з проханням щодо цього були ними проігноровані. Як наслідок, відповідно до вимог Закону, з 1 січня 2019 року свідоцтва про їх реєстрацію втратять чинність. Міністерством, зі свого боку, докладено максимум зусиль, і процес реформування частини засобів масової інформації, що входять до складу державного підприємства "Національне газетно-журнальне видавництво" не завершено виключно через бездіяльність трудових колективів редакцій», - попереджають у міністерстві.

Нагадаємо, у грудні спливає термін, в який усі державні та комунальні газети повинні реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мають вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки. Усього має роздержавитись 752 видання. Станом на 11 грудня 2018 року процес реформування повністю завершили 336 друкованих ЗМІ та редакцій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY