detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
26.12.2018 14:00
Держкіно профінансує стрічку «Джура-Королевич», у якої змінилися режисер, продюсер і виробник (ДОПОВНЕНО)
Держкіно профінансує стрічку «Джура-Королевич», у якої змінилися режисер, продюсер і виробник (ДОПОВНЕНО)
Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Євромедіа фільм 2» контракт про надання кінопроекту «Джура-Королевич» державної фінансової підтримки розміром 28 млн 399 тис. 473 грн, що і становить загальну вартість виробництва фільму.

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

Нагадаємо, кінопроект фільму «Джура-Королевич» став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно. 

Тоді режисером було оголошено Віктора Придувалова, виробником - компанію «Євромедіа Компані», власником якої є Павло Грицак, колишній заступник виконавчого директора центральної дирекції НСТУ. 

Наразі Держкіно уклало контракт на виробництво стрічки «Джура-Королевич» із компанією «Євромедіа фільм 2», власником якої до листопада цього року був Павло Грицак, а тепер кінцевим бенефіціаром є Євгенія Котенко. Змінився й режисер фільму, ним став Антон Гойда. Продюсувати стрічку будуть Олег Щербина, Юлія Чернявська.

Автор ідеї – Сергій Гаврилюк, автор сценарію – Сергій Ухачевський

Перший заступник Держкіно Сергій Неретін пояснив «Детектору медіа», що компанію «Євромедіа фільм 2» було створено компанією «Євромедіа Компані» за місяць після восьмого пітчингу, після чого автори фільму подали відповідні документи до відомства про зміну виробника стрічки «Джура-Королевич». 11 квітня 2016 року Експертна комісія з питань кінематографії погодила ці зміни. 

Сергій Неретін також надав редакції відповідні документи.

Водночас в інтерв'ю «Детектору медіа» у жовтні цього року голова Держкіно Пилип Іллєнко розповідав, що його відомство не планує на даному етапі виділяти кошти на фінансування стрічки «Джура-Королевич» через відмову режисера брати участь у цьому проекті. 

За сюжетом, біля стін стародавньої фортеці розташувався табір лицарів з усієї Європи на вечерю. Вони розмовляють різними мовами, але розуміють один одного. Із темряви виходить Лірник із хлопчиком поводирем. Лицарі запрошують їх до свого коша. Вдячний Лірник розповідає лицарям дивну казку-історію про королівство русинів і про їхнього короля Юрія Хороброго.

Зйомки відбудуться в Києві та Тернопільській області.

Реліз фільму в Україні запланований на осінь 2020 року.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY