detector.media
24.12.2018 13:05
До Франції екстрадували терориста, ймовірно причетного до вбивств у Charlie Hebdo
До Франції екстрадували терориста, ймовірно причетного до вбивств у Charlie Hebdo
36-річний Петер Шериф, також відомий як Абу Хамза, був заарештований 16 грудня в Джибуті, а тепер екстрадований до Франції.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на міністра внутрішніх справ Франції Крістофа Кастанера і прокуратуру Парижа.

Так, Петер Шериф був доставлений до Парижа під охороною і в наручниках і взятий під варту в аеропорту Шарль-де-Голль. Його пошуки велися з 2011 року.

Міністр оборони Франції Флоренса Парлі заявила раніше, що арешт Шерифа - «дуже гарна новина», тому що французькі правоохоронці підозрюють, що він причетний до організації терористичного нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo 7 січня 2015 року.

Раніше видання Le Monde писало, що правоохоронні органи Джибуті, ймовірно, знайшли Петера Шерифа за допомогою французької розвідки.

Нагадаємо, 36-річного Петера Шерифа затримали 16 грудня. За повідомленням Reuters, терорист був близький нападників, які 7 січня 2015 року застрелили 12 людей в офісі видання Charlie Hebdo у Парижі. Напад на редакцію пов'язують з карикатурами видання, в тому числі - карикатурою на лідера «Ісламської держави». ТодіВідповідальність за теракт взяла на себе Аль-Каїда.

21 грудня прокуратура Парижа направила в суд справу 14 обвинувачених, які, імовірно, надавали «логістичну підтримку» терористам, які вчинили напад на редакцію Charlie Hebdo.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY