detector.media
23.12.2018 14:15
Держкіно надало 2 млн гривень на документальний фільм «У-777. Перемога над смертю»
Держкіно надало 2 млн гривень на документальний фільм «У-777. Перемога над смертю»
22 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Три-я-да Продакшн» контракт про надання кінопроекту «У-777. Перемога над смертю» державної фінансової підтримки розміром 2 млн 096 тис. 956 грн, що становить загальну вартість виробництва фільму.

Про це повідомляється на сайті Держкіно.

Історико-біографічна художньо-документальна стрічка «У-777. Перемога над смертю» розповідає про вихідця із Західної України Євгена Грицяка, який став одним з керівників повстання в Норильских таборах 1953 року. Усе його життя було викликом тогочасній системі, випадком, коли залишитися живим було неможливо. Він - українець, юний ОУНівець, воїн, політичний в’язень, постійна жертва політики КДБ, український йог. Але очолити повстання полонених сталінського концтабору означало «останній етап».

Режисер картини - Ігор Висневський, автор сценарію - Олена Моренцова-Шулик. Продюсер фільму - Сергій Баранов.

«Це фільм про низку сумнівів, страхів, компромісів, зрад, спілок і чвар, про нескінченний відчай і величезну надію однієї людину, одного народу, однієї країни», – розповіла Олена Моренцова-Шулик.

Кінопроект документального фільму «У-777. Перемога над смертю» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно.

Реліз фільму в Україні заплановано на осінь 2019 року.

Раніше повідомлялось, що Держкіно уклало з компанією «Віател» контракт про надання кінопроекту «Вдивляючись у темряву» державної фінансової підтримки розміром 2 млн 228 тис. 985 грн при загальній вартості виробництва фільму 5 млн 502 тис. 215 грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY