detector.media
20.12.2018 20:00
Виробництво історичної драми «Крути 1918» завершено - Держкіно
Виробництво історичної драми «Крути 1918» завершено - Держкіно
Компанія Good Morning Film представила Держкіно завершену виробництвом історичну драму Олексія Шапарєва «Крути 1918».

Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно.

В основі сюжету стрічки – реальна історія бою на залізничній станції «Крути» взимку 1918 року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії. На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. 

Ролі у фільмі виконали Євген Ламах, Надія Коверська, Андрій Федінчик, Олексій ТритенкоВіталій СалійОлександр Піскунов, Максим Донець, Дмитро Ступка, Остап Ступка, Наталя Васько, Роман Ясіновський, Богдан Юсипчук та інші.

Режисер – Олексій Шапарєв, автор сценарію – Костянтин Коновалов, продюсер – Андрій Корнієнко.

Зйомки фільму стартували у вересні 2017 року в Межигір’ї. Протягом осені-зими 2017-го року були проведені складнопостановочні зйомки – з використанням спец- та піротехнічних ефектів, за участі великої кількості акторів масових сцен та каскадерів. Фільм знімався здебільшого у Києві – на Софійській площі, в Київській фортеці, в Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького та на вулицях міста.

Саму станцію «Крути», яка розташована в Чернігівській області, знімали у селі Сигнаївка Черкаської області. У зйомках в цілому було задіяно близько 1000 акторів і 2000 одиниць зброї. У зйомках батальних сцен брали участь 150 військових Нацгвардії України.

Кінопроект повнометражного фільму «Крути 1918» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно у сесії ігрових тематичних фільмів (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці Бою студентів під Крутами). Проект отримав державну фінансову підтримку розміром 25 млн 941 тис. 300 грн. Загальна вартість виробництва фільму склала 52 млн грн.

Стрічка вийде у широкий кінотеатральний прокат 7-го лютого 2019-го року, до роковин бою під Крутами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY