detector.media
20.12.2018 15:52
ZIK вимагає від New Europe спростувати інформацію про нібито продаж каналу оточенню Медведчука
ZIK вимагає від New Europe спростувати інформацію про нібито продаж каналу оточенню Медведчука
Телеканал ZIK повідомляє, що інформація, оприлюднена у матеріалі журналіста Олега Сухова у бельгійському виданні New Europe про нібито продаж телеканалу ZIK «оточенню» Віктора Медведчука, не відповідає дійсності.

Про це йдеться в релізі каналу.

ZIK повідомляє, що матеріал «шкодить діловій репутації телеканалу».

Редакція каналу звернулася до видання New Europe та журналіста Сухова та попросила надати докази зміни власності медіахолдингу, або спростувати оприлюднену інформацію.  

Із аналогічним проханням канал звернувся до українських ресурсів, які передрукували статтю. У разі ігнорування прохання канал звертатиметься до суду.

«Наголошуємо, жодних звернень за коментарем безпосередньо до керівництва ZIKу з боку редакції видання New Europe, а також автора статті, не надходило», – йдеться в релізі.

Нагадаємо, це не перше повідомлення про ймовірний продаж каналу. 11 червня на сайті Atlantic Council було опубліковано блог аналітика Atlantic Council Андерса Аслунда, у якому, зокрема, йдеться про те, що бізнесмен Віктор Медведчук «як кажуть, придбав три телевізійні канали в Україні – «112», NewsOne і ZIK – очевидно, готуючись до президентських виборів. Ці канали відповідають на запити електорату популістів». 12 червня «Голос Америки» у своєму матеріалі переповів блог Андерса Аслунда, навівши дослівну цитату.

15 червня телеканал ZIK заявляє, що інформація про його продаж Віктору Медведчуку не відповідає дійсності та попросив спростування від ресурсу «Голос Америки».

Згодом «Голос Америки» додав до свого матеріалу заяву телеканалу ZIK про спростування інформації щодо продажу каналу Медведчуку.

16 серпня на сторінці каналу «24» у Facebook було розміщено сюжет, в якому нібито йшлося про купівлю Віктором Медведчуком телеканалу ZIK. Тоді прес-служба ZIKу заявила, що інформація не відповідає дійсності та вимагала від «24» спростування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY