detector.media
Олег Джолос
20.12.2018 15:35
Чи стала журналістика полем битви?

Схвальну відповідь на це запитання почув 19 грудня на конференції Комісії з журналістської етики «Професія журналіст: нові акценти 2019 року».

В рамках дискусійної панелі стосовно сьогодення і майбутнього журналістської професії лунали вже знайомі тези щодо зникнення унікальності  професії журналіста як посередника між інформацією і аудиторіями, втрату довіри до ЗМІ, зростання масиву інформації, при одночасній втраті її якості… Не забули і про медійні маніпуляції громадською думкою, пропаганду і інформаційні впливи.

Один зі спікерів небезпідставно робить висновок, що в умовах домінування віртуального простору над фізичним, фактична реальність і  її сприйняття простими людьми різняться дуже суттєво. Тобто медіа і журналісти причетні до створення викривленої а іноді і іншої паралельної реальності про сучасний світ. Він вважає, що у цьому є частина відповідальності засобів масової інформації, які створюють штучний інформаційний порядок денний, що призводить до викривлення реальності.

«Тому битва між правдивою інформацією та фейками – це реальність, в якій нам доведеться жити ще не одне десятиліття», – такий невеселий висновок зробив мій колега.

Зі свого боку додам що битва відбувається не тільки між правдою і брехнею, саме так треба називати фейки! До речі битва між світлом і темрявою, добром і злом, це фактично та сама битва і відбувається вона як на мене протягом всієї історії людства. Але  з урахуванням сучасної технологічної революції в сфері розповсюдження і доступу до інформації ми маємо ще декілька битв, а саме:

Головне щоб в цих битвах контенту і технологій ми не втратили тих за кого боремось.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY