detector.media
20.12.2018 11:04
20 грудня – презентація документального циклу «Герої українського Донбасу»
20 грудня – презентація документального циклу «Герої українського Донбасу»
20 грудня з 19:00 до 22:00 у кінотеатрі «Жовтень» відбудеться презентація документально-телевізійного циклу «Герої українського Донбасу». Це 22 випуски – індивідуальні історії про громадянський та військовий спротив жителів Донецької та Луганської областей російській окупації.

У ньому наводяться свідоцтва про застосовані російські технології для загострення конфлікту в регіоні у 2014 році, а також наочні факти злочинів з боку російської сторони, що це не внутрішнє протистояння, а збройна агресія Російської Федерації проти України. Розповідається як через перший потужний спротив, який здійснили саме жителі Донецької та Луганської областей, вдалося зупинити реалізацію повномасштабного кремлівського проекту «Новоросія» на території нашої держави. 

Герої цього документального циклу: 
Володимир Жемчугов – Герой України, організатор партизанського загону на Луганщині у 2014-2015 рр., радник Міністра інформаційної політики України, виходець з м. Красний Луч Луганської області.
Леонід Краснопольський – донеччанин, волонтер, дизайнер.
Ігор Козловський – донеччанин, в'язень сумління, вчений-релігієзнавець.
Лілія Українська (Болбат) – маріупольчанка, волонтер, Народний Герой України.
Геннадій Мохненко – маріуполець, пастор, капелан. 
Руслан Пустовойт – маріуполець, доброволець, розвідник.

Документальний цикл було створено АЦ «Фабрика думки “Донбас”» та Творчим об'єднанням «ВиДиво» за підтримки Фонду на підтримку демократії (NED), Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, Міністерства інформаційної політики України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY