detector.media
19.12.2018 14:30
У Камеруні журналістку арештували за «розповсюдження фейкових новини»
У Камеруні журналістку арештували за «розповсюдження фейкових новини»
У Камеруні арештували журналістку після того, як вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook розслідування вбивства американського місіонера. У публікації журналістка звинуватила у вбивстві американця військовиих Камеруну. Влада затримала її і звинуватила у «розповсюдженні фейків».

Про це повідомляє «Громадське телебачення» з посиланням на The Washington Post.

Раніше у Камеруні вбили місіонера з американського штату Індіана, який приїхав з сім’єю в країну за 12 днів до загибелі. Журналістка Мімі Мефо Такамбу розслідувала цю справу і з’ясувала, що в громадянина США стріляли співробітники військового правління Камеруну. Після публікації посту журналістку арештували, звинувативши в «розповсюдженні фейкових новин».

Згідно з законом країни, будь-кому заборонено публікувати б будь-яку новину «без можливості доказу її правдивості або без інших важливих доказів вірити в те, що новина — правда».

Наразі правоохоронці країни не встановили, хто причетний до вбивства американця.

Справа Мефо особливо чутлива, зазначає The Washington Post, оскільки камерунська влада побоюється, що вбивство американця може зірвати зв'язки з Вашингтоном — ключовим партнером з питань безпеки.

Близько 300 військових США перебувають у далекому північному регіоні країни, де вони навчають і допомагають камерунським військам боротися з бойовиками Боко-Харам.

Нагадаємо, у вересні 2018 року в Узбекистані арештували щонайменше чотирьох блогерів за пости про релігію

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY