detector.media
19.12.2018 11:24
YouControl і Dozorro запустили спільний інструмент для журналістів-розслідувачів
YouControl і Dozorro запустили спільний інструмент для журналістів-розслідувачів
Компанія YouControl інтегрувалася з Dozorro й створила новий інструмент, який допоможе виявляти зв’язки між замовниками та учасниками в тендерах.

Про це йдеться на сайті YouControl.

Новий інструмент має підвищити прозорість держзакупівель і розширить можливості для якісного оскарження торгів із порушеннями. Аби ним скористатися, спочатку потрібно в пошуці на порталі Dozorro за наявними фільтрами (замовником, регіоном тощо) обрати потрібні закупівлі. Серед фільтрів також буде поле «Ризики», де можна відзначити такі індикатори, як «YouControl: наявні зв'язки учасників» та «YouControl: наявні зв'язки організатора з учасниками». За цими критеріями буде сформовано список торгів.

Розробник інструменту продакт-менеджер Dozorro Андрій Кучеренко переконаний, що інструмент буде корисним для журналістів-розслідувачів, громадських активістів та органів контролю, які займаються публічними закупівлями. «Громадські активісти чи журналісти, які шукають "зраду" в закупівлях, теж матимуть вільний доступ до інструменту. Загалом перевіряти закупівлі і порівнювати адреси, бенефіціарів, засновників, телефони тощо стане значно швидше, на відміну від ручного способу», - каже він.

Також Андрій Кучеренко застерігає тих, хто буде шукати зв’язки в Dozorro, від поспішних висновків. За його словами, навіть якщо індикатор спрацьовує, не варто поспішати звинувачувати когось в корупції чи порушеннях. Наприклад, система YouControl вкаже на зв'язок між учасником НТУУ «КПІ» та замовником Міністерством освіти України, якому підпорядкований університет.

«Однак "зради" тут не буде. Кожний кейс є унікальним і потребує детального вивчення всіх фактів ймовірного порушення», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Dozorro— онлайн-платформа громадського контролю державних тендерів у Prozorro.

Фото взято з сайту youcontrol.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY