detector.media
18.12.2018 18:43
В Україні станом на 10 грудня реформовано 336 друкованих ЗМІ та редакцій - Держкомтелерадіо
В Україні станом на 10 грудня реформовано 336 друкованих ЗМІ та редакцій - Держкомтелерадіо
Термін реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації спливає 31 грудня 2018 року.

За даними моніторингу, станом на 10 грудня 2018 року реформовано 336 друкованих ЗМІ та редакцій: 316 - комунальних (близько 52% від загальної кількості видань, що реально виходять), 20 - державних (близько 25% від загальної кількості видань, що реально виходять). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Повідомляється, що у питанні реформування лідирують Вінницька, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Черкаська та Чернігівська області. Відповідно аутсайдерами є Київська, Львівська, Одеська, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Закарпатська області та місто Київ.

Начальник управління розвитку інформаційної сфери Держкомтелерадіо Юрій Недяк вважає, що інтенсивність процесу реформування залежить від розміру дотацій, які отримували редакції з відповідних місцевих бюджетів. Так, редакції, що тривалий період не мали суттєвих фінансових надходжень у вигляді таких бюджетних дотацій, реформувалися одними з перших - і навпаки.

Нагадаємо, у грудні спливає термін, в який усі державні та комунальні газети повинні реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мають вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки. Усього має роздержавитись 752 видання.

Як відомо, 1 березня 2018 року Верховна Рада відхилила законопроект № 6560 про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації, внесений членами Комітету з питань свободи слова та рекомендований Комітетом до ухвалення за основу.

6 червня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8441про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», ініціаторами якого стали дев’ять членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Також у парламенті зареєстровано кілька законопроектів №№ 65607291 і 7395, які пропонують зміни до закону про реформування державної та комунальної друкованої преси.

Медійні громадські організації закликали Верховну Раду якнайшвидше розглянути і ухвалити саме законопроект № 8441.

2 жовтня Верховна Рада не змогла ухвалити жодного з двох законопроектів «Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації"». У результаті голосування обидва законопроекти відхилені.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY