detector.media
18.12.2018 17:40
«Народний фронт» закликає президента і РНБО розглянути запровадження санкцій до «112 Україна» і NewsOne
«Народний фронт» закликає президента і РНБО розглянути запровадження санкцій до «112 Україна» і NewsOne
Фракція «Народний фронт» звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням розглянути постанову Верховної Ради «Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» щодо каналів «112 Україна» і NewsOne. Телеканал «112 Україна» вважає це наступом на свободу слова

Про звернення фракції «Народний фронт» повідомив її керівник Максим Бурбак 17 грудня під час Погоджувальної ради.

Він заявив, що 17 грудня на каналі «112 Україна» вийшло розслідування про нього та представників «Народного фронту» – «"Зворотній бік" Максима Бурбака. Про що не любить говорити голова фракції НФ».

Розслідування Бурбак назвав «черговим фейком» та закликав до бойкоту «112 Україна» та NewsOne.

 «Тому ми підтримали звернення до РНБО щодо запровадження санкцій проти юридичних осіб "112 Україна" і "NewsOne". Вкотре закликаємо членів фракції БПП та представників інших державницьких сил бойкотувати телеканали Путіна-Медведчука "112 Україна" і "NewsOne" – та не відвідувати їхніх ефірівЗвертаємось до Президента нарешті розглянути на засіданні РНБО відповідну постанову Верховної Ради. Брехня і пропаганда не має нічого спільного зі свободою слова», – заявив Бурбак.

18 грудня під «Народний фронт» ініціював створення Тимчасової слідчої комісії парламенту для розслідування фактів втручання у виборчий, політичний процес та інформаційний простір України Російською Федерацією та громадянами України, пов'язаними з владою держави-агресора, зокрема Медведчуком.

«Ми вимагаємо створення цієї комісії. Я надіслав листи до всіх голів фракцій і чекаю ваші пропозиції щодо представників до цієї комісії. Це буде показово, хто тут за незалежність України, а хто є прихильниками Путіна і його прокремлівських сил», – сказав Бурбак з трибуни парламенту 18 грудня.

Телеканал «112 Україна» назвав це тиском на роботу журналістів та заявив про «чергову спробу влади вплинути на свободу слова». Канал закликав політиків не втручатися в роботу ЗМІ.

«Слова Максима Бурбака це чергова провокаційна заява, зроблена для власного піару. Закликати до закриття телеканалу через правдиві розслідування журналістів це так само абсурдно як, наприклад, закликати до закриття партії "Народний фронт", хоча більшість виборців і вважають, що її лідери не виконують своїх передвиборчих обіцянок», – сказав генеральний продюсер телеканалу «112 Україна» Артем Марчевський.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Свої пропозиції парламент скерував до Ради національної безпеки та оборони України, яка може розглянути їх і винести своє рішення про санкції, яке далі вводиться в дію указом Президента України. Деякі медіаексперти в коментарях «Детектору медіа» назвали рішення парламенту наслідком «неефективної роботи Нацради».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY