detector.media
18.12.2018 10:24
Журналіст і письменник Володимир Єрмоленко отримав премію ім. Шевельова
Журналіст і письменник Володимир Єрмоленко отримав премію ім. Шевельова
Журналіст та письменник Володимир Єрмоленко, який є ведучим програми «Громадське.Світ» на «Громадському телебаченні», став цьогорічним лауреатом премії ім. Юрія Шевельова. Він отримав нагороду за свою книгу «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть».

Про це повідомляється на сайті «Громадського ТБ».

«Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть» вийшла друком 2018 року у видавництві «Дух і літера».

«Це для мене велика честь. Адже це одна з найголовніших премій для інтелектуальної літератури. Серед членів жюрі Сергій Плохій, Микола Рябчук, Оля Гнатюк — ті люди, які є моїми кумирами. Тож це для мене дуже висока оцінка», — прокоментував пан Єрмоленко.

Премію вручають за досягнення в галузі есеїстики у день народження українського дослідника української літератури Юрія Шевельова — 17 грудня. Цьогоріч на премію також претендували Віталій Пономарьов з книгою «Історія на власній шкірі» та автор «Церебро» Андрій Бондар.

Переможець отримує статуетку Бронзового Ангела, грошову премію та дипломом лауреата. Серед попередніх лауреатів — Тарас Прохасько, Андрій Портнов, Костянтин Москалець, Олександр Бойченко, Вахтанґ Кебуладзе та Андрій Любка.

«Громадське» повідомляє, що у 2015 році пан Єрмоленко був номінантом на премію з книгою «Далекі близькі. Есеї з філософії та літератури».

Нагадаємо, 20 листопада 2018 року у Нью-Йорку журналістка «Громадського ТБ» Настя Станко отримала Міжнародну премію за свободу преси 2018 року.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY