detector.media
17.12.2018 15:07
Регіональні онлайн-ЗМІ публікують 4% новин з ознаками замовності – ІМІ
Регіональні онлайн-ЗМІ публікують 4% новин з ознаками замовності – ІМІ
Найбільше матеріалів з ознаками замовлення зафіксовано в полтавських (107) та львівських онлайн-ЗМІ (89 замовних матеріалів протягом тижня). Найменше таких матеріалів виявилося в онлайн-ЗМІ Ужгорода – 15 матеріалів за тиждень.

Такими є результати дослідження контенту місцевих інтернет-ЗМІ у 10 регіонах України, яке провів ГО «Інститут масової інформації».

ІМІ зазначає, що в середньому 4% інтернет-новин у регіональних ЗМІ України містять ознаки замовлення.

«Порівняно до останнього передвиборчого періоду восени 2015 року (15%), цей показник свідчить про те, що активна політична передвиборча кампанія в регіонах ще не стартувала на момент моніторингу», – зазначають експерти ІМІ.

Згідно з дослідженням, головними замовниками матеріалів з ознаками замовлення залишаються місцеві ОДА та РДА: на них припадає в середньому 40% матеріалів з ознаками замовлення. Найбільше таких матеріалів публікували ЗМІ Дніпра (59% матеріалів з ознаками замовлення) та Харкова (52%).

Окрім того, за даними дослідження ІМІ, 9% матеріалів з ознаками політичного замовлення в регіональних онлайн-ЗМІ стосувалися діяльності Опозиційного блоку, по 8% – Опозиційної платформи «За життя» та БПП.

Співвідношення політичних та комерційних матеріалів з ознаками замовлення в регіональних інтернет-ЗМІ склало 60% до 40% відповідно. Це, за повідомленням ІМІ, свідчить про низьку активність загальнонаціональних політиків на регіональному рівні.

Детальніше з методологією дослідження можна ознайомитися на сайті ІМІ.

Нагадаємо, дослідження ГО «Інститут масової інформації» (ІМІ) показало, що 80% від загальної кількості матеріалів із ознаками замовності, розміщених онлайн-виданнями у липні, стосувалися Української православної церкви Московського патріархату та Віктора Медведчука.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY