detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
14.12.2018 17:10
Нацрада оштрафувала місцеве радіо «Арсі» за недотримання мовних квот
Нацрада оштрафувала місцеве радіо «Арсі» за недотримання мовних квот
13 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення покарала одразу двома санкціями місцеве радіо «Арсі» (ТОВ «ТРК “Арцизький телецентр”») з міста Арциз Одеської області.

Під час планової перевірки Нацрада виявила, що компанія не мовить у селах Кам’янському та місті Болграді через несанкціоноване перенесення передавача до міста Арциз. Крім того, Нацрада виявила порушення програмної концепції та недотримання мовної квоти: частка ведення передач українською мовою становила 2,1% замість 55%.

За порушення мовних квот Нацрада вирішила оштрафувати радіостанцію на 980 грн (5% ліцензійного збору), а за інші порушення – оголосити їй попередження.

Члени Нацради порекомендували місцевій радіостанції взяти мережевого партнера – Суспільне радіо, щоб забезпечувати виконання квот. Представник радіо «Арсі» сказав, що має наміри почати ретранслювати радіо «Культура» та відповідним чином переоформити ліцензію.

Нагадаємо, за даними Нацради, загалом українські радіостанції перевиконують норми законодавства про мовні квоти. Нацрада вважає, що це є заслугою жорсткого регулювання: за два роки були призначені штрафи на суму 1 млн 724 тис. гривень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY