detector.media
13.12.2018 15:05
На російському «Артдокфесті» відзначили два українські фільми та один про Україну
На російському «Артдокфесті» відзначили два українські фільми та один про Україну
Міжнародний кінофестиваль авторського документального кіно «Артдокфест» оголосив переможців. Гран-прі отримала стрічка про Україну. Ще два призи - у фільмів українського виробництва.

Про це йдеться на сайті фестивалю. 

Гран-прі «Артдокфеста» отримала  стрічка режисера Симона Леренга Вільмонта «Віддалений гавкіт собак» про 10-річного Олега, який живе в зоні бойових дій на Донбасі.

Фільм було вироблено в копродукції Данії, Швеції та Фінляндії. Український глядач міг побачити його на цьогорічному кінофестивалі Docudays UA, де фільм отримав головний приз студентського журі.

«Віддалений гавкіт собак» має успішний фестивальний досвід. Його також номіновано на премію Європейської кіноакадемії. 

Кращим повнометражним документальним фільмом названо стрічку українського режисера Олександра Течинського «Дельта», яка розповідає про мешканців міста Вілкове, що розташоване в дельті Дунаю. Люди заробляють на життя важкою працею, проте не припиняють радіти життю.

Українська прем'єра фільму відбулася в рамках національної конкурсної програми 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де його було названо найкращим повнометражним фільмом. «Дельта» також має кілька нагород на міжнародних кінофестивалях. 

Димплом журі на «Артдокфесті» отримала стрічки української режисерки Аліси Коваленко «Домашні игри» про 20-річну обдаровануфутболістку Аліну з неблагополучної сім’ї. 

Короткометражну версію стрічки було вперше показано на минулорічному фестивалі Docudays UA, повнометражну - на цьогорічному Одеському міжнародному кінофестивалі, де її визнали кращим європейським документальним фільмом. 

У листопаді цього року фільм «Домашні игри» здобув Гран-прі Мінського міжнародного фестивалю «Лістапад».

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль авторського документального кіно «Артдокфест» було засновано в 2017 році. Його президентом є українсько-російський режисер Віталій Манський. 

На фото: кадр із фільму «Віддалений гавкіт собак».

Фото: «Артдокфест»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY