detector.media
13.12.2018 11:32
У Венесуелі заарештували німецького журналіста, який звинувачував у збитті Boeing-777 Україну
У Венесуелі заарештували німецького журналіста, який звинувачував у збитті Boeing-777 Україну
У Венесуелі заарештовано німецького журналіста Біллі Сикса (Billy Six) за звинуваченням у шпигунстві, заколоті та незаконному вторгненні в зону, що охороняється.

Про це повідомляє DW із посиланням на інформацію Міністерства закордонних справ Німеччини. У зовнішньополітичному відомстві ФРН уточнили, що посольство Німеччини в Каракасі надає репортерові консульську підтримку. Йому може загрожувати до 28 років в'язниці.

Біллі Сікс співпрацював з правоконсервативним берлінським тижневиком Junge Freiheit, а також з виданням Deutschland-Magazin. За відомостями неурядової організації «Репортери без кордонів», журналіст перебуває під вартою у військовій в'язниці з середини листопада.

Біллі Сікс відомий своєю проросійською позицією у висвітленні подій у Криму та на Донбасі. Зокрема, журналіст стверджував, що Boeing-777 збили українські військово повітряні сили. Цю позицію він відстоював у фільмі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом. Він співпрацював із правим тижневиком Junge Freiheit, а відомим став після того, як у грудні 2012 року в Сирії був затриманий вояками сирійської армії. У березні 2013 року режим Асада передав журналіста послу Росії в Дамаску. 2014 року Сікс поїхав на схід України.

На фото: Біллі Сикс

Фото: zeit.de

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY