detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
12.12.2018 12:30
Film.ua назвав дату виходу в прокат стрічки «Гарет Джонс»
Film.ua назвав дату виходу в прокат стрічки «Гарет Джонс»
Історичний трилер про британського журналіста Гарета Джонса, який розповів світовій спільноті правду про український Голодомор, вийде в національний прокат 28 листопада 2019 року.

Про це розповіла директорка з маркетингу Film.ua Group Поліна Толмачова на Зимовому кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю, який розпочався в столичному кінотеатрі «Сінема Сіті» сьогодні, 12 грудня. 

Вона також зазначила, що «Гарет Джонс» – це робоча назва стрічки, її може бути змінено.

Дистриб'ютором стрічки стане компанія UFD, медіапартнером обрано канал «Україна».

Нагадаємо, історичний трилер «Гарет Джонс» - копродукція Польщі (Film Produkcja), України (Kinorob, Film.ua Group) та Великобританії (Crab Apple Film). 

На створення стрічки авторів надихнула історія молодого валлійського журналіста Гарета Джонса, який у 1933 році відправився до Радянського Союзу, щоб викрити та донести до світової спільноти правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Те, що на перший погляд здавалося звичайним журналістським розслідуванням, перетворилося на смертельно небезпечну подорож, відкриття якої стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Режисеркою фільму є Голова Європейської кіноакадемії, номінантка на премію «Оскар», BAFTA і володарка «Срібного ведмедя» Берлінале 2017 Аґнєшка Голланд («Європа, Європа», «Слід звіра», «У темряві», «Картковий будинок», «Прослушка»).

Стрічка створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського інституту кінематографії, Kraków Film Commission, ORKA, Kino Świat та компанії Creative Scotland.

У березні відбулися зйомки українського блоку, далі міжнародна команда працювала в Польщі та Единбурзі (Шотландія). 

Головні ролі у фільмі про Голодомор в Україні зіграють британські зірки Джеймс Нортон та Ванесса Кірбі

Нагадаємо, з українського боку в фільмі беруть участь Яків Ткаченко («Припутні»), Олег Драч («Незламна», «Молитва за гетьмана Мазепу»), Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська

Як писав «Детектор медіа», компанія Film.ua спільно з Amuseum провела в Києві інтерактивну виставку «Гарет Джонс. Щоденник», присвячену британському журналісту.

Окрім того, Film.ua Group планує організувати низка заходів з популяризації постаті Гарета Джонса в Україні: встановлення пам’ ятника (2019 рік), перейменування однієї з вулиць Києва на честь Гарета Джонса (2019 рік), а також запровадження Міжнародної журналістської премії імені Гарета Джонса для представників ЗМІ, які об’єктивно, сміливо та неупереджено висвітлюють події, що відбуваються в Україні (2020 рік).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY