detector.media
10.12.2018 14:33
У Краматорську поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання місцевому журналісту
У Краматорську поліція відкрила провадження за фактом перешкоджання місцевому журналісту
Увечері 9 грудня у Краматорську Донецької області побили журналіста та активіста Андрія Романенка під час виконання службових обов’язків – він знімав, як під час дощу в міському парку укладали асфальт. За фактом перешкоджання відкрито кримінальне провадження

Про це повідомляє видання «Радіо Свобода» з посиланням на журналіста.

За словами Романенка, він вирішив зафіксувати «неефективне використання коштів платників податків». 

«Будівельники мене впізнали, ми трохи поспілкувалися, я почав знімати. Але якийсь чоловік, напевне, бригадир, підійшов і спитав, що я знімаю. Я відповів, що знімаю, як витрачаються бюджетні гроші. Він мені почав розповідати, що не можна знімати ані людей, ані техніку, але я відповів, що я журналіст і маю на це право, оскільки йдеться про бюджет», – розповів Романенко і додав, що після цього бригадир напав на нього, вдарив по обличчю, відібрав телефон і змусив силою видалити зняте відео.

Журналіст звернувся із заявою до поліції. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).

«Події кваліфікували за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України. Зараз встановлюється точне місце злочину, після цього буде з’ясовано, хто проводив будівельні роботи», – повідомила прес-офіцер краматорського відділу ГУНП в Донецькій області Валерія Осипець виданню.

За повідомленням «Радіо Свобода», замовником будівельних робіт на реконструкцію парку виступає управління капітального будівництва міської ради Краматорська, говорить він. В міській раді від коментарів поки відмовилися, але пообіцяли надати їх згодом. 

Нагадаємо, з початку року ІМІ зафіксував 89 випадків перешкоджань журналістам.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY