detector.media
09.12.2018 14:00
Більше 600 прокремлівських Twitter-акаунтів поширюють фейки про протести у Франції - ЗМІ
Більше 600 прокремлівських Twitter-акаунтів поширюють фейки про протести у Франції - ЗМІ
Прокремлівські фейкові Twitter-аккаунти, використовуючи хештег #giletsjaunes, поширюють неправдиву інформацію про протести «жовтих жилетів» у Франції, спрямовану проти президента Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на Альянс забезпечення демократії - підрозділ Німецького Фонду Маршалла США, який відстежує активність ботів і проросійську діяльність в мережі.

За даними Альянсу, сторінки, які раніше в основному писали про ситуацію в США або Великій Британії, в останні тижні переключилися на висвітлення протестів у Франції і тепер найбільш часто використовують хештег, присвячений «жовтим жилетам».

«Цей показник свідчить про те, що існує зацікавленість у посиленні конфлікту», - стверджує експерт Альянсу Брет Шафер.

Найбільш популярна тема останніх твітів - що французька поліція нібито перебуває на межі заколоту і готова перейти на бік протестувальників.

Як відомо, акції протесту «жовтих жилетів» тривають у Франції вже четвертий тиждень. Представники руху спочатку вимагали скасувати підвищення податку на пальне, тепер вимагають загального зниження податків, підвищення зарплат і пенсій. Вони також виступають проти політики президента Еммануеля Макрона та його реформ. 8 грудня в акціяї протесту взяли участь 136 тисяч осіб, були затримані 1723 протестувальники.

Нагадаємо, раніше Twitter опублікував базу з майже 4 тисяч акаунтів російських «тролів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY