detector.media
06.12.2018 20:00
За два роки у світі більше 30 журналістів були вбиті злочинними організаціями - «Репортери без кордонів»
За два роки у світі більше 30 журналістів були вбиті злочинними організаціями - «Репортери без кордонів»
Автори звіту зазначають, що ці дані можуть бути не повними.

У всьому світі більш ніж 30 журналістів були вбиті злочинними організаціями з початку 2017 року. Про це йдеться у доповіді «Репортерів без кордонів».

За даними доповіді, у 2017 році злочинні угруповання вбили 14 журналістів через їхні розслідування у Мексиці, Бразилії, Гондурасі, Мальдівах, Росії, Мальті. У 2018 році 12 журналістів вбили у Мексиці, Колумбії, Індії, Словаччині, ще чотири вбивства досі розслідують в Мексиці. Автори звіту зазначають, що ці дані можуть бути не повними.

«У Мексиці поліція і судова система працюють занадто повільно, вони навмисно заарештовують не тих людей, оскільки і наркобарони, і політики хочуть змусити журналістів мовчати», - наголошується у доповіді.

За останні два роки «Репортери без кордонів» також зареєстрували 5 спроб вбивства журналістів під керівництвом злочинних організацій.

У доповіді зазначено, що найбільшу небезпеку для журналістів наразі становить розслідування корупції в країнах, де організована злочинність співпрацює з місцевою владою.

Нагадаємо, раніше «Репортери без кордонів» повідомляли, що з початку року у світі через профдіяльність загинули 56 журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY