detector.media
06.12.2018 10:24
У Сенаті США саудівського принца назвали «співучасником» вбивства журналіста Хашоггі
У Сенаті США саудівського принца назвали «співучасником» вбивства журналіста Хашоггі
Група американських сенаторів, республіканців і демократів, представила резолюцію, в якій наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммада бін Салмана названо «співучасником» вбивства журналіста Джамала Хашоггі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Резолюція оприлюднена 5 грудня на тлі невдоволення серед законодавців США реакцією адміністрації президента Дональда Трампа на вбивство журналіста, пише ЗМІ.

Резолюцію, зокрема, підтримав сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем, провідний союзник Трампа.

У документі наголошується, що Сенат «має високий рівень впевненості» щодо того, що принц Мохаммад бін Салман був «співучасником вбивства».

Напередодні директорка ЦРУ Джина Гаспел повідомила, що доповідатиме сенаторам про справу Хашоггі.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька влада заявила, що його там вбили. Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

15 листопада Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти Сауда аль-Кахтані, його підлеглого Махер Мутреба, генерального консула Саудівської Аравії Мохаммеда Алотабібі та ще 14 осіб через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

19 листопада голова МЗС Німеччини Гайко Маас повідомив, що країна заборонила в'їзд 18 громадянам Саудівської Аравії, підозрюваних у причетності до вбивства саудівського журналіста.

Також 18 підозрюваним заборонено відвідувати територію Франції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY