detector.media
05.12.2018 19:11
Помер директор Одеської студії мультиплікації Юрій Гриневич
Помер директор Одеської студії мультиплікації Юрій Гриневич
4 грудня на 47-му році життя помер видатний український мультиплікатор, член Правління Одеського відділення Національної спілки кінематографістів України Юрій Гриневич.

Про це повідомляється на сторінці Державного підприємства «Українська студія анімаційних фільмів» («Укранімафільм») у Facebook.

«Від нас пішов Юра Гриневич, режисер анімаційного кіно, директор Одеської анімаційної студії», - йдеться в повідомленні.

Причини смерті не уточнюються, але в коментарях під дописом директор «Укранімафільму» Дмитро Лісенбарт зазначив, що режисеру нібито діагностували панкреатит та зробили операцію.

Про смерть режисера повідомили також на сайті Одеської кіностудії.

Серед найвідоміших робіт мультиплікатора - анімаційний серіал «Маски-шоу», кліпи для кабаре-дуету «Академія», заставки для «Джентльмен-шоу» і відео-журналу «Каламбур».

Попрощатися з видатним українським мультиплікатором і режисером Юрієм Гриневичем можна будет в п'ятницю, 7 грудня, у кінозалі Одеської кіностудії.

Раніше повідомлялось, що пішов з життя український художник Давид Черкаський - творець мультфільмів «Пригоди капітана Врунгеля», «Лікар Айболить» та «Острів скарбів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY