detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
05.12.2018 18:22
Комітет свободи слова відхилив частину кандидатів на вакантну посаду до Нацради
Комітет свободи слова відхилив частину кандидатів на вакантну посаду до Нацради
Комітет розглянув питання про завершення розгляду питання щодо конкурсного відбору кандидатів на вакантну посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

5 грудня 2018 року на черговому засіданні члени Комітету свободи слова та інформаційної політики відхилили частину кандидатів на вакантну посаду до Нацради, яких не заслухали на попередньому засіданні через деякі проблеми з документами. А саме Лаврентія Малазонію, Олександра Мельничука, Павла Миколюка і Олександра Харебіна.

«Частина кандидатів мала низку проблем з документами, ми проконсультувалися з юристами, і вони вважають, що невчасне подання документів і подання документів від громадських організацій, які не мають статусу всеукраїнських, є порушенням. Ми не можемо сказати парламенту, що ці кандидати відповідають кваліфікаційним вимогам. Тому є пропозиція відхилити всіх решта кандидатів, окрім тих, яких ми схвалили минулого разу», – сказала голова Комітету Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, на засіданні 21 листопада 2018 року Комітет свободи слова вирішив, що лише шестеро з 10-ти кандидатів на вакантну посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відповідають кваліфікаційним вимогам.

Станом на 26 липня 2018 року (коли закінчився строк прийому документів) 12 кандидатів зголосилися взяти участь у конкурсі на вакантну посаду члена Нацради.

Голова Комітету свободи слова Вікторія Сюмар зазначила, що один кандидат – Гліб Головченко – сам відкликав свою заяву. Ще одного кандидата – Віталія Гуріненка відкликала фракція «Опозиційний блок».

З десяти кандидатів, які залишилися, дехто не встиг пройти спецперевірку, а також не всі  висунуті громадськими організаціями, які мають всеукраїнський статус.

Члени Комітету вирішили заслухати всіх десятьох кандидатів, з яких рекомендували шістьох. До їх переліку ввійшли:

  1. Олександр Глущенко, директор ТОВ «Омега ТБ», висунутий громадською спілкою «Всеукраїнська асоціація мовлення громад»;
  2. Євген Лахно, заступник начальника управління поширення радіомовної продукції філії НСТУ «Українське радіо» (наразі звільнений за угодою сторін), висунутий «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад»;
  3. Максим Онопрієнко – генеральний директор запорізької телерадіокомпанії TV5, висунутий «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад»;
  4. Валентина Руденко – радниця екс-президента Віктора Ющенка, у минулому – PR-директорка телеканалу «1+1», керівниця Головної комунікаційної служби Секретаріату Президента України, висунута фракцією «Радикальної партії Олега Ляшка»;
  5. Володимир Чемес – адвокат, співзасновник ГО «Фонд сприяння свободі слова», висунутий «Всеукраїнською асоціацією мовлення громад»;
  6. Андрій Шаповалов – менеджер філії НСТУ «UA: Донбас», член правління Національної спілки журналістів України, висунутий НСЖУ.

Нагадаємо, на вакансію члена Нацради претендували 12 кандидатів.

Раніше, 4 липня 2018 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики оголосив відбір кандидатів на заміщення вакантної посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за квотою парламенту.

Нагадаємо, що комітет двічі оголошував конкурс на членство в Нацраді у 2016 році, але так і не підбив підсумків тих конкурсів. На останній конкурс у грудні 2016 року подавалися Олександр Глущенко, Віталій Гуріненко, Євген Лахно і Валентина Руденко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY