detector.media
05.12.2018 17:37
Викрито мережу провокаторів, які поширювали фейкову інформацію після введення воєнного стану – СБУ
Викрито мережу провокаторів, які поширювали фейкову інформацію після введення воєнного стану – СБУ
Служба безпеки України повідомляє, що після введення воєнного стану на території декількох областей України від росіян було отримано завдання із поширення неправдивих матеріалів.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Повідомляється, що мешканець міста Кам’янське на Дніпропетровщині поширював у соцмережах інформацію із публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України. 

За повідомленням СБУ, було виявлено електронне листування чоловіка з громадянами РФ та мешканцями анексованого Криму, які ставили перед ним завдання із поширення провокаційних матеріалів. 

«Куратори з РФ розсилали фейкову інформацію нібито від української влади із вказівками щодо "використання для військових потреб" автомобілів з іноземною реєстрацією, фейкові фотографії порожніх продуктових прилавків магазинів на території України, великих черг на автозаправних станціях, повісток з військових комісаріатів у межах загальнодержавної мобілізації», – повідомляє СБУ.

СБУ зазначає, що отримала інформацію про створення мережі таких інтернет-провокаторів, до якої залучалися саме мешканці України.

Наразі триває досудове слідство, розпочато кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, у листопаді була припинена діяльність дев’ятьох адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY