detector.media
Сергій Цигіпа
05.12.2018 13:49
«Державницьке телебачення» на ICTV

У вечір понеділка чи не вперше ICTV на деякий час став по-справжньому державницьким (без лапок) телеканалом. Спочатку, після новинярних «Фактів», було ексклюзівне інтерв'ю з Генпрокурором. Подобається Юрій Луценко комусь чи ні – то таке, але факт мав місце. А вже на «Свободі слова» повний і розширений ексклюзив мав Президент. Та ще й не один, а з потужною командою – Віктором Муженком, Людмилою Денисовою, Костянтином Єлісєєвим. 

Цю передачу особисто я дивився, як то кажуть, на єдиному диханні. Там дійсно було багато цікавинок. А прикрий епізод, коли уповноважена у справах людини пані Денісова на короткий час втратила свідомість, тільки додав інтриги й трагизму.

Чи не вперше в історії українського ТБ Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач, яким є Начальник Генерального Штабу (НГШ) пан Муженко, спілкувалися з українцями на найактуальнішу сьогодні тему – неоголошену війну з Росією.   

НГШ показував на слайдах (начебто спеціально для «зрадофілів») еволюцію збільшення угруповань армії РФ на кордоні з Україною. І навіть школяр міг зрозуміти, що особливо гостро присутність ворога відчувається в Азовському та Чорних морях. І зрештою стає очевидним факт, що ця рушниця на гнилій стіні україно-російських відносин ось-ось вистрілить. 

Дещо сенсаційним було припущення (чи факти) пана Цибулька, який розповів у вигляді запитання до Президента про начебто візит Юлії Тимошенко до Константинополя з проханням не надавати Україні Томос. І навіть, якщо припустити, що це була така собі «домашня заготовка» з боку Адміністрації президента, все одно Порошенко виглядав гідно та не став шпиняти своїх політичних опонентів. Та ще й підкреслив, що зараз треба об’єднувати країну, а не впадати у чвари.

Так, мусимо визнати: вечір понеділка на ICTV був повністю провладним. У хорошому розумінні цього слова, як на мене. А на якому каналі, скажіть, ще виступати Президенту? На цвІНТЕРІ? Чи на «Україні»? А може одразу на «плюсах» та «112» з «Ньюз Ван2? Є ще «5», «Прямий» та «UA1», проте аудиторія в них ще замала, аби приймати такий десант можновладців на чолі з Президентом.

Тому перша спроба появи «державницького телебачення» на ICTV була більше зі знаком «плюс». Хоча, звісно, це сподобається не всім.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY