detector.media
04.12.2018 17:24
В ІМІ вибачилися за «технічні помилки», допущені під час одного з досліджень
В ІМІ вибачилися за «технічні помилки», допущені під час одного з досліджень
Інститут масової інформації повідомляє, що переглянув результати дослідження достовірності новин ТОП-50 інтернет-медіа.

Про це йдеться на сайті ІМІ.

Зазначено, що загалом було виправлено в сторону покращення 134 новини з 5 тисяч, що склало 2,68% від загальної кількості новин.

«Ситуація суттєво помінялася лише для окремих медіа, але ті ЗМІ, що були лідерами – лишилися лідерами, а аутсайдери лишилися аутсайдерами. ІМІ просить вибачення за технічні помилки, які були допущені в результатах дослідження достовірності новин у топ-50 інтернет-ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

В ІМІ пояснили, що помилки були допущені через те, що не врахували нюанси роботи в форматі «робот+людина».

«Для нас це стало важливим уроком, і ми зробили серйозні висновки з цієї ситуації, в тому числі, щодо подальших моніторингів у такому форматі», – йдеться на сайті.

ІМІ повідомляє, що вніс корективи в методологію оцінювання новин, написаних на основі повідомлень від соцмереж, і це також вплинуло на перегляд результатів моніторингу.

«Врахувавши всі помилки, ми переглянули ще раз, вручну, усі результати, і внесли необхідні виправлення. Ми завжди готові визнавати наші помилки і вибачатися за них, і завжди відкриті до діалогу», – повідомляє ІМІ.

Некоректну базу ІМІ видалив, а оновлену розташовав тут. Методологія дослідження є тут.

Нагадаємо, у жовтні ІМІ оприлюднив антирейтинг новин, зроблений спільно з проектом «Тексти». До першої десятки антирейтингу потрапили – kp.ru, from-ua, znaj.ua«Polітека», «Страна.ua», «Вести.ru», «Апостроф», Комсомольська правда в Україні», «Телеграф» та «Лента.ru». Замикнули рейтинг видання – «РБК Україна», «Українська правда», «Новое время», «Укрінформ», «Радіо Свобода», Ліга.net», hromadske.ua. Після оприлюдення антирейтингу у соціальній мережі Facebook виникла дискусія щодо відповідності дослідження.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY