detector.media
03.12.2018 11:55
За Барабошка внесли заставу в 3 млн грн – адвокат
За Барабошка внесли заставу в 3 млн грн – адвокат
Адвокат блогера Олександра Барабошка Микита Чекман повідомив ЗМІ, що за його підзахисного внесена застава у розмірі 3 млн гривень

Про він сказав виданню «Українські новини».

«За моєю інформацією, внесли заставу, але він ще не вийшов із СІЗО, оскільки це складна процедура», – сказав він.

Адвокат додав, що заставу збирали та вносили друзі: «Наскільки я розумію, друзі збирали по копійці».

У мережі Facebook ще один підозрюваний у справі Tinder-скандалу  політтехнолог Володимир Петров також повідомив, що гроші на заставу вже зібрали.

Нагадаємо, Барабошку висунули підозру в злочині, що порушує чотири статті Кримінального кодексу України: ст. 368 (одержання хабара), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182. (порушення недоторканності приватного життя), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

30 листопада суд вирішив арештувати Олександра Барабошка на два місяці, до 29 січня 2019 року, з можливістю застави на суму 3 млн 40 тис. грн.

Ще одним підозрюваним у цій справі є Володимир Петров, якого  затримали 29 листопада співробітники Головної військової прокуратури і Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України за підозрою в порушенні недоторканості приватного життя і таємниці листування чи іншої кореспонденції, не називаючи імені затриманого.

30 листопада Володимиру Петрову висунули підозру в злочині, що порушує чотири статті Кримінального кодексу України: ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ст.162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) і ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

 

Нагадаємо, 7 листопада студентка Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Наталія Бурейко опублікувала у Facebook пост, у якому заявила про нібито домагання і погрози з боку Олександра Варченка, заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції України, з яким познайомилася в соцмережі Tinder.

8 листопада Прокуратура Києва за заявою дівчини відкрила кримінальне провадження (ч. 1 ст. 129 Кримінального кодексу України – погроза вбивством).

Увечері 8 листопада на сторінці Наталії Бурейко у Facebook з’явився новий пост із вибаченнями родині Варченків, натомість усі попередні повідомлення про інцидент зникли.

Олександр Варченко написав у Facebook, що ніколи не був знайомий і не вів жодних листувань у жодних месенджерах з Наталією Бурейко. На його думку, це провокація, метою якої стала діяльність його дружини Ольги Варченко, яка є першою заступницею голови Державного бюро розслідувань.

Фото: lb.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY