detector.media
02.12.2018 15:11
Fox і National Geographic перевіряють звинувачення в домаганнях на адресу науковця та ведучого Ніла Тайсона
Fox і National Geographic перевіряють звинувачення в домаганнях на адресу науковця та ведучого Ніла Тайсона
Телекомпанії Fox і National Geographic почали перевірку звинувачень в сексуальних домаганнях і насильстві, висунутих на адресу астрофізика Ніла Деграсса Тайсона - популяризатора науки і ведучого програми «Космос».

Про це повідомляє «Медуза».

Зазначається, що стаття зі звинуваченнями в домаганнях була опублікована 29 листопада на сайті Patheos. У ній колишня асистентка Тайсона Ешлі Уотсон заявила, що нібито була змушена звільнитися через домагання з його боку, а професор університету Бакнелла доктор Кейтлін Аллерс розповіла про домагання з боку Тайсона в 2009 році на вечірці Американського астрономічного товариства.

«Кредо "Космосу" - слідувати за доказами, куди б вони не вели», - сказано в заяві Fox і National Geographic.

Минулого року сайт Patheos повідомляв, що Тайсона звинувачує у зґвалтуванні музикант Тчійя Амет, яка вчилася з ним разом.

Сам телеведучий, коментуючи звинувачення на своїй сторінці у Facebook, зазначив, що його дії були неправильно сприйняті жінками. Крім того, за його словами, він вже давно вибачився перед колишньою асистенткою за те, що змусив її почувати себе незручно. А перед тим, як піти, додав ведучий, вона дружньо його обіймала.

«Я обвинувачений, так навіщо вірити чомусь, що я кажу? Чому мені взагалі вірити? Ця історія повертає нас до цінності незалежного розслідування, яке оголосили Fox / National Geographic (на платформі яких реалізуються проекти Cosmos і StarTalk air). Я вітаю це рішення. Подібні звинувачення можуть завдати шкоди репутації та шлюбу. Іноді це є незворотнім. Я вважаю себе люблячим чоловіком і гідним громадським діячем - вченим і педагогом, який служить на благо суспільства», - написав Ніл Тайсон.

Нагадаємо, раніше у Google заявили, що звільнили 48 людей за сексуальні домагання за два роки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY