detector.media
30.11.2018 12:25
КЖЕ винесла публічний осуд сайту «Перший кабельний»
КЖЕ винесла публічний осуд сайту «Перший кабельний»
Комісія журналістської етики вважає, що сайт «Перший кабельний» (Закарпаття) порушив шість статей Кодексу етики українського журналіста у публікації «Акція-провокація в Ужгороді з облиттям фарбою – це замовне шоу для мас-медіа»

Про це повідомляється на сайті КЖЕ.

26 квітня 2018 року регіональний представник Інституту масової інформації у Закарпатській області Ярослав Гулан,  журналістка сайту «Про Захід» Лариса Романюк, та журналістка сайту «Закарпатський Кореспондент» Ольга Беца  звернулись до Комісії з журналістської етики (Комісія) з приводу публікації «Акція-провокація в Ужгороді з облиттям фарбою – це замовне шоу для мас-медіа», розміщеної на сайті телеканалу «Перший кабельний» 9 березня 2018 року.

Скаржники вважають, що у матеріалі було оприлюднено неперевірену інформацію про одну із учасниць акції на підтримку прав жінок, що відбулася в Ужгороді 8 березня 2018 року. Зокрема, у матеріалі сказано, що громадянка Наталія Касим є організаторкою акції в Ужгороді, а також те, що дана акція була замовною, а сама пані Касим безпосередньо отримала за організацію фінансову винагороду. Крім цього у матеріалі оприлюднено фото неповнолітніх дітей Наталії Касим, а також вказані дані про її сексуальну орієнтацію – без її згоди. На думку скаржників, публікація порушує Статтю 3 Кодексу етики українського журналіста, відповідно до якої журналіст має з повагою ставитися до приватного життя людини.

Розглянувши зміст скарги та проаналізувавши публікацію, Комісія дійшла висновку, що було допущено порушення низки статей Кодексу етики українського журналіста (Кодексу), а саме:

«Зважаючи на серйозність та свідомий характер допущених порушень, Комісія виносить публічний осуд», йдеться у висновку КЖЕ.

Нагадаємо, у лютому 2018 року КЖЕ прийняла рішення про публічний осуд головної редакторки газети «Чортківський вісник» Мар'яни Полянської за публікацію «Жиди чи євреї».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY