detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
29.11.2018 11:50
«Армія ФМ» виграла три ФМ-частоти в Києві, Житомирі та Вінниці
«Армія ФМ» виграла три ФМ-частоти в Києві, Житомирі та Вінниці
29 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на три ФМ-частоти в Києві, Житомирі та Вінниці.

Це був форматний конкурс під концепцію військово-патріотичного радіо.

Єдиним претендентом у конкурсі була Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України зі своєю радіостанцією «Армія ФМ». Нацрада одноголосно визначила її переможцем.

У результаті конкурсу «Армія ФМ» отримала право мовити на частотах 94,6 МГц у Києві, 104,5 МГц у Житомирі і 99,3 МГц у Вінниці.

Представники Центральної телерадіостудії Міноборони повідомили, що радіо почне мовлення на нових частотах на початку 2019 року. За їхніми словами, щороку фінансування студії зростає, є рішення міністра оборони про введення 20 додаткових посад, планується розбудова нової студії для створення програм.

Член Нацради Олег Черниш запитав, чи є плани створення армійського супутникового телеканалу. Наразі Центральна телерадіостудія Міноборони працює як телепродакшн, виготовляє програми «Техніка війни», «Рекрут», «Будемо жити», новинні блоки, які виходять на 5-му каналі та каналі «24». Запуск телеканалу в планах є: наступного року хочуть починати з інтернет-мовлення.

Нагадаємо, 6 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосила конкурс на створення військово-патріотичного радіо на трьох ФМ-частотах у Києві, Вінниці та Житомирі.

«Армія-ФМ»  –  державна радіостанція Міністерства оборони України, яка мовить у військово-патріотичному форматі. «Армія ФМ» охоплює тільки Донецьку, Луганську і південь Херсонської області, а також «Армія ФМ» має ліцензію на експериментальне цифрове радіомовлення в Києві.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY