detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
29.11.2018 10:39
СБУ передала справу YouControl до Нацполіції (ОНОВЛЕНО)
СБУ передала справу YouControl до Нацполіції (ОНОВЛЕНО)
Служба безпеки України передала до Дніпровського управління поліції у місті Києві справу аналітичної компанії YouControl щодо «несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних мереж»

Про це повідомляється на сайті YouControl. Також цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили в СБУ.

Нагадаємо, на виконання рішення Шевченківського районного суду Києва СБУ мала закінчити досудове розслідування у вересні 2018 року.

«Тобто час, коли весь цей затягнутий та безпідставний процес мав закінчитися, сплинув ще у вересні. Однак, замість закриття, розслідування справи перейшло до слідчого відділу Дніпровського управління поліції у місті Києві», – зазначають у YouControl.

Нагадаємо, що 23 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана. Пізніше заступник директора з правових питань, адвокат ТОВ «Ю-Контрол» Данило Глоба повідомив, що підставою для обшуків стало рішення судді Шевченківського районного суду у кримінальному провадженні за статею 359 Кримінального кодексу.

27 березня пан Мільман заявив, що керівництво онлайн-сервісу хотіло написати офіційну пропозицію силовим структурам, які неодноразово просили надати їм доступ до системи YouControl.

2 січня Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив клопотання слідчого СБУ та обрав заставу у розмірі 51 тис грн для засновника та директора аналітичного онлайн-сервісу YouControl Сергія Мільмана.

Низка громадських організацій, у тому числі медійних, звернулися до влади з відкритим листом щодо тиску на компанію YouControl, проти якої близько дев’яти місяців триває кримінальне провадження за фактом нібито несанкціонованого втручання компанії в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж, що знаходяться на балансі державних підприємств та відповідних органів публічної влади.

21 березня 2018 року Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики розглянув питання щодо сервісу YouControl, який надає можливість отримати інформацію про контрагентів та який наразі судиться зі Службою безпеки України (СБУ) через начебто «несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних мереж»

YouControl - аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України. Формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY