detector.media
28.11.2018 20:15
Три українські фільми отримали нагороди міжнародного кінофестивалю в Індії
Три українські фільми отримали нагороди міжнародного кінофестивалю в Індії
49-й Міжнародний кінофестиваль в Гоа тривав з 20 по 28 листопада. Три нагороди – у тому числі головний приз фестивалю – було присуджено українським стрічкам.

Про це повідомила присутня на фестивалі режисерка Марися Нікітюк, передає прес-служба Держкіно.

Так, приз за «Найкращий фільм» основної конкурсної програми отримала картина Сергія Лозниці «Донбас». В основному конкурсі була також представлена стрічка Марисі Нікітюк «Коли падають дерева». Акторка Анастасія Пустовіт, яка зіграла в картині головну роль, стала «Найкращою актрисою». А стрічка «Вулкан» режисера Романа Бондарчука змагалась за перемогу в конкурсній програмі повнометражних режисерських дебютів, де отримала спеціальну відзнаку журі.

Індійський міжнародний кінофестиваль проводиться Міністерством інформації і радіомовлення Індії спільно з урядом Гоа та акредитований Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів (FAPF).

Нагадаємо, фільм«Донбас» був вперше показаний в рамках програми «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю, де був відзначений премією за режисуру. Північноамериканська прем’єра драми пройшла на Міжнародному кінофестивалі в Торонто у секції Contemporary World Cinema. У жовтні фільм отримав премію «КІНОКОЛО», яка щорічно вручається від імені спільноти кінокритиків України за найкращі фільм та режисуру. Також він став найкращим фільмом 15-го міжнародного кінофестивалю в Севільї.

Дебютна ігрова повнометражна стрічка «Вулкан» українського режисера Романа Бондарчука раніше здобула Гран-прі Міжнародного кінофестивалю в Рабаті (Марокко). До цього фільм взяв Гран-прі на фестивалі «Золотий абрикос» у Вірменії, Гран-прі Міжнародного фестивалю нового кіно у м. Спліт (Хорватія), приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Пін’яо (Китай), приз за найкращу режисуру на Міжнародному кінофестивалі в Алмати, також приз за найкраще звукове/музичне рішення на міжнародному кінофестивалі «Лістапад» у Мінську.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY