detector.media
26.11.2018 18:45
Депутати запропонували визначення інформаційної безпеки
Депутати запропонували визначення інформаційної безпеки
Поняття інформаційної безпеки неодноразово застосовується в законодавстві, але його визначення досі не було.

Народні депутати від «Народного фронту» Ігор Котвіцький і Андрій Тетерук запропонували дати в законодавстві визначення поняттю «інформаційна безпека».

Відповідний законопроект № 9340 «Про внесення змін до законів України щодо інформаційної безпеки» вони зареєстрували 26 листопада.

Законопроект передбачає доповнити статтю 1 закону «Про національну безпеку України» таким терміном:

Також пропонується додати забезпечення інформаційної безпеки України до основних напрямів державної інформаційної політики в законі «Про інформацію».

Автори законопроекту в пояснювальній записці до законопроекту нагадують, що у 2017 році указом Президента України №47/2017 була затверджена Доктрина інформаційної безпеки України, яку розробила Рада національної безпеки і оборони України. Саме ж поняття інформаційної безпеки неодноразово застосовується у законах «Про національну безпеку України» та «Про інформацію», але жодним із законів не визначено, що саме мається на увазі під інформаційною безпекою та забезпеченням інформаційної безпеки.

«Наведені в законопроекті пропозиції відповідають понятійному апарату, що передбачений Проектом Концепції інформаційної безпеки України, яка була спільно розроблена фахівцями ОБСЄ в Україні та Мінінформполітики у 2014-2017 роках», - зазначають автори.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY