detector.media
26.11.2018 01:36
Стець закликав журналістів користуватися офіційними джерелами інформації
Стець закликав журналістів користуватися офіційними джерелами інформації
Президент України Петро Порошенко і міністр інформаційної політики, член РНБО Юрій Стець звернулися до журналістів під час засідання Ради національної безпеки й оборони опівночі 26 листопада, на якому розглядалося питання про запровадження в країні воєнного стану.

Петро Порошенко закликав журналістів «займати відповідну позицію»: «Я хотів би звернутися до журналістів – займати відповідну позицію. Просив би, щоб ми зараз дуже серйозно сприйняли ті загрози, які виникли протягом останніх двох днів».

Юрій Стець закликав українських журналістів користуватися офіційними джерелами інформації і попередив, що соціальні мережі можуть використовуватися для дезінформації та поширення паніки.

«Очевидно, що жодних обмежень свободи слова не буде. Але треба розуміти, що означає ця чергова військова агресія з боку Росії. Це для нас із вами значить, що ми маємо користуватися офіційними джерелами інформації. Що стосується міжнародної співпраці – це МЗС, що стосується військових – Міністерство оборони, так само є майданчиком інші військові служби. І хочу наголосити, у нас є ця інформація, що, очевидно, будуть користуватися соціальними медіа для того, щоб дезінформувати, посіяти паніку. Не піддавайтеся. Всі відомства, офіційні органи влади працюють у посиленому режимі, це стосується всіх прес-служб. Користуйтеся офіційними коментарями офіційних органів влади», - сказав Юрій Стець.

Нагадаємо, Рада національної безпеки й оборони на засіданні опівночі 26 листопада підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка про звернення до Верховної Ради України щодо запровадження в країні воєнного стану. Рішення не буде передбачати обмеження конституційних прав і свобод громадян, наголосив Президент.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY