detector.media
24.11.2018 14:10
Хакерська група Anonymous повідомила про британський проект протидії російській пропаганді
Хакерська група Anonymous повідомила про британський проект протидії російській пропаганді
Хакерська група Anonymous заявила, що з 2015 року Великобританія нібито запустила проект із протидії пропаганді і гібридній війні з боку Росії під назвою Integrity Initiative.

Як повідомляє видання «Гордон», на своєму сайті хакери оприлюднили документи, які нібито стосуються діяльності організації.

За даними хакерів, Integrity Initiative – інформаційна секретна організація, в якій беруть участь групи політиків, військових і журналістів. Керує їхньою діяльністю аналітичний центр у Лондоні. Integrity Initiative передбачає створення кластерів фахівців у різних галузях, покликаних відстежувати й аналізувати приклади дезінформації у своїх країнах.

Хакери стверджують, що у найближчих планах організації відкриття відділень у Латвії, Естонії, Португалії, Швеції, Бельгії, Канаді, Вірменії, Україні, Молдові, на Мальті, у Чехії, країнах Близького Сходу і Північної Африки, Польщі, Словаччині, Румунії, Болгарії, Грузії, Угорщині, на Кіпрі, в Австрії, Швейцарії, Туреччині, Фінляндії, Ісландії, Данії та США.

За інформацією Anonymous, проект фінансує уряд Великобританії, а витрати організації на 2018–2019 роки становлять 1,9 млн фунтів стерлингів.

«Уряд Великобританії має прямо заявити про свої наміри й оприлюднити результати діяльності Integrity Initiative. В іншому разі це зробимо ми. Сьогодні ми оприлюднимо частину документів, які у нас є. У разі, якщо Лондон не відповість на наші вимоги протягом наступного тижня, ми покажемо іншу частину документів, що містять набагато більше секретів Сполученого Королівства», – ідеться в повідомленні Anonymous. 

Нагадаємо, раніше у Франції ухвалили закони проти фейків і пропаганди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY